08.10.2021      231      0
 

Головна увага дітям: співробітники служби у справах дітей відвідали прийомну родину у Балаклеї


Кожна дитина заслуговує на те, щоб зростати в сімейному оточенні. Тому головне завдання служби у справах дітей Черкаської районної державної адміністрації – це влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання.

Останнім часом набули розвитку такі форми виховання як прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.

У Черкаському районі за останні роки суттєво покращилась робота щодо створення цих форм сімейного виховання.

Загалом на території Черкаського району функціонує 15 прийомних сімей та 4 будинки сімейного типу, в яких проживає та виховується 55 посиротілих дітей та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Служба у справах дітей Черкаської райдержадміністрації здійснює контроль за умовами утримання, виховання та навчання цих дітей.

Відповідно до плану роботи Черкаської РДА, 7 жовтня 2021 року, начальник служби у справах дітей Черкаської райдержадміністрації Інна Походенко разом із завідувачем сектору з питань усиновлення, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Зоєю Баранюк, начальником служби у справах дітей Балаклеївської сільської ради Світланою Горобець та Балаклеївським сільським головою Оленою Благовісною відвідали створену в липні цього року прийомну родину у селі Балаклея.

Маючи двох власних дітей шкільного віку, сім’я прийняла на виховання ще одну дитину, яка залишилась сиротою. Тепер батьки виховують трьох синів, які по віку майже однакові.

Члени комісії отримали приємні враження від візиту. Адже дітки тут забезпечені усим необхідним.

Позитивним також є те, що керівництво громади має на сьогодні всі можливості і повноваження для підтримки прийомних родин.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *