27.09.2021      516      0
 

Головне завдання – зберегти навчальний заклад


У селі Сахнівка Набутівської територіальної громади функціонує відома в усій Україні авторська Олександра Антоновича Захаренка середня загальноосвітня школа.

З 9 серпня цього року заклад перейменовано на ліцей.Днями голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко побувала тут разом з головою Набутівської громади Іриною Величко. «Навчальний заклад називають «Школою над Россю» або «Сахнівським феноменом».

Я б назвала школу «феноменом Черкащини», а можливо й усієї України», – зазначає голова РДА. Неабияке захоплення викликає те, що тут є планетарій, обсерваторія, сучасний плавальний басейн, теплиці, дослідні ділянки, трудові цехи, зала для ігор, музейний комплекс, виставкова та кінолекційна зали, спортивні майданчики і власні атракціони. Та найбільше диво в іншому – усе, що тут створено, зроблене руками учнів, їхніх батьків та вчителів. У ліцеї є можливість навчатися 400 діткам.

Загалом територія установи налічує близько 5 га.Керівництво громади використовує всі можливості та дбає про заклад. Адже, щоб зберегти та підтримати таку матеріальну базу потрібно чимало коштів.

«Нашим головним завданням на сьогодні є зберегти цей заклад освіти та зробити його опорним у громаді», – вважає Валерія Бандурко.На умовах співфінансування з обласним бюджетом у цьому році впроваджено інформаційну систему «Безпечна та ефективна школа».

У минулому році в навчальному корпусі облаштовано внутрішні вбиральні на 1-му та 2-му поверхах за кошти бюджету громади. Програмою соціально-економічного розвитку Набутівської сільської ради на 2021 рік передбачено реалізацію двох проектів, які заплановано завершити до кінця року за кошти громади.

Це – облаштування пожежної сигналізації та капітальний ремонт системи опалення навчального корпусу.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *