22.09.2021      202      0
 

Мінцифри запустило платформу, яка спрощує доступ до ЦНАПІВ


Для підвищення рівня задоволеності фізичних та юридичних осіб якістю адміністративних та інших публічних послуг, які надаються в центрах надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП), Мінцифри презентувало Платформу Дія Центрів, доступну за посиланням: https://center.diia.gov.ua/.

Цей проєкт реалізований за підтримки ПРООН в Україні, в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) та проєкту SURGe, The Support to Ukraine’s Reforms for Governance Project, що фінансується Урядом Канади. Завдяки Платформі Дія Центрів кожен українець, який планує візит за адміністративною послугою, може сформувати маршрут до найближчого ЦНАП, перевірити актуальний графік його роботи, а також оцінити якість обслуговування.

Незабаром з’явиться можливість попереднього запису до ЦНАП онлайн.Крім цього, на платформі Дія Центрів громадяни можуть: перевірити ефективність центрів на дашбордах та залишити відгук про візит до центру.

Для працівників ЦНАП на платформі вже доступні: модуль дистанційного навчання; роз’яснення та рекомендації щодо роботи; актуальні шаблони та зразки документів; всі навчальні матеріали за останні роки; інформація щодо програм фінансової підтримки для ЦНАП; результати моніторингу ЦНАП на дашборді.

Міністерство цифрової трансформації у 2021 році почало запускати модернізовані центри надання адміністративних послуг – Дія Центри. У таких центрах для громадян доступні такі послуги: адміністративні послуги; консультації щодо онлайн-послуг; комп’ютери з доступом до Інтернету; укладання договорів і угод щодо комунальних послуг; консультації щодо бізнесу.

У Дія Центрах надаються супутні послуги: безоплатна правова допомога; поштові послуги; банківські послуги; прийом громадян головою тергромади; коворкінг-зона; кав’ярня.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *