15.07.2021      288      0
 

У Черкаському району на одну прийомну родину стало більше


Пріоритетним завданням Черкаської райдержадміністрації є влаштування посиротілих дітей у сімейні форми виховання.

Від сьогоднішнього дня у Черкаському районі функціонує вже 15 прийомних сімей та 3 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживають і виховуються 49 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомляють у службі у справах дітей Черкаської РДА.

Відповідні рішення ухвалені 15 липня 2021 року на засідання комісії з питань захисту прав дитини Черкаської районної державної адміністрації під головуванням заступника голови Черкаської РДА Богдан Солошенко.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів Черкаської райдержадміністрації та запрошені: представник служби у справах дітей сільської територіальної громади, фахівець КЗ “Центр надання соціальних послуг” сільської ради Черкаського району.

Розглянуто заяву батьків – вихователів про влаштування до дитячого будинку сімейного типу родини Черкаського району дитини, позбавленої батьківського піклування та заяву жителів Черкаського району, щодо створення на базі їх родини прийомної сім’ї та влаштування до неї дитини-сироти.

В результаті детального обговорення та відповідно до вимог чинного законодавства України, діючи в інтересах дітей, комісією одноголосно прийнято рішення влаштувати хлопчика до дитячого будинку сімейного типу, де вже виховуються дві його старші сестри.

Щодо другого питання члени комісії ухвалили рішення утворити на базі родини заявників прийомну сім’ю і влаштувати до неї дитину-сироту.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *