15.07.2021      222      0
 

На Черкащині триває пожежонебезпечний період, існує надзвичайно високий ризик виникнення пожеж


На Черкащині утримується сонячна, суха та спекотна погода, яка сприяє швидкому зростанню пожежної небезпеки у екосистемах області.

Середній температурний фон на 4-5º вище норми, а вдень температура повітря досягає 32-33º. Максимальна швидкість вітру не перевищувала 3-6 м/с. Грунт на території області добре та слабко зволожений. Мінімальна відносна вологість повітря знижувалася до 28-44 %.

Станом на 15:00 год. 14 липня у зоні дії метеостанції Умань – надзвичайна (5 клас), Канів, Жашків, Звенигородка – висока (4 клас) пожежна небезпека. На решті території області пожежна небезпека відсутня та незначна (1-2 клас).

За прогнозом, спека на Черкащині утримується до кінця поточного тижня. Температура вночі 17-22º, вдень 30-35º. Опадів не очікується. Тому показник пожежної небезпеки швидко зростатиме.

16 липня, у зоні дії метеостанції Умань, Жашків, Канів та Звенигородка пожежна небезпека – надзвичайна (5 клас); на решті території області – незначна та середня (2-3 клас).

Черкаський гідрометцентр нагадує: на території області триває пожежонебезпечний період, існує надзвичайно високий ризик виникнення пожеж на зернових полях, торф’яниках, в лісах.

Під час зернозбиральної кампанії особлива увага зосереджена на дотримання правил пожежної безпеки. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. У цей період найменша іскра від сільгоспмашини чи кинутий недопалок можуть призвести до масштабного загоряння.

Якщо ж ви помітили загорання – одразу телефонуйте за номером Служби порятунку «101».


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *