09.07.2021      223      0
 

Як допомогти медичним закладам – нагальне питання органів влади району


У медичній сфері виникло ряд проблемних питань.

А саме:
Капітаційна ставка, а це розмір коштів, що перераховує НСЗУ на заключену декларацію лікаря з пацієнтом, збільшилась на 8,5 %. Також зросла мінімальна заробітна плата – на 20%.


Існує розгалуджена мережа закладів охорони здоров’я, яку потрібно приводити у відповідність до вимог і рекомендацій вищестоящих органів влади.


Також необхідно приводити медичні заклади у відповідність до вимог ДБН (Державні будівельні норми), це пандуси, санвузли для маломобільних верств населення. Це є необхідною умовою для заключення договору з Національною службою здоров‘я України.
Якщо ці вимоги не будуть виконані – постраждають амбулаторії, ФАПи, ФП, лікарі, населення, адже договір з НСЗУ не можливо буде укласти.

Як саме, з максимальною користю для населення, вирішити ці питання, сьогодні міркували на нараді, яку провела голова Черкаської РДА Валерія Бандурко з головами громад, колишнього Смілянського району та головним лікарем КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тернівської сільської ради Тетяною Проценко.

У чому вбачають вирішення ситуації:

  • дофінансування закладів охорони здоров’я за рахунок коштів місцевих бюджетів
  • оптимізовувати мережу медичних закладів
    Домовились, все детально обміркувати та невдовзі зібратися для прийняття конкретних дієвих рішень.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *