24.05.2021      380      0
 

У Каневі відзначили 160-ту річницю перепоховання Тараса Шевченка


Щороку 22 травня у Каневі надзвичайно людно. Вшанувати пам’ять видатного українського генія Тараса Григоровича Шевченка збираються жителі Канівщини, Черкащини та й всієї України.

Цього року з нагоди 160 річниці перепоховання Шевченка на Чернечій горі працівники Черкаської райдержадміністрації та Черкаської районної ради взяли участь у обласних заходах, що відбулися у Каневі за участі голови Черкаської облдержадміністрації Олександра Скічка.

– Канів сьогодні традиційно скликав нащадків Тараса Шевченка звідусіль, – зазначив у своєму виступі Олександр Скічко. – Минає 160 років, як він знайшов тут вічний спокій. Тарас Шевченко – геніальний український письменник, знаний у всьому світі. Його читають, ним захоплюються. А Чернеча Гора, без сумніву, справжнє #місцесили. І важливо, щоб сюди приходили не лише в пам’ятні дати. Канів має стати особливим містом, яке відновить свій туристичний потенціал. Я вірю, що Будинок культури, реконструкція якого нині триває, стане справжнім культурним центром. І мрію, щоб саме там вручали Шевченківську премію. Символічно, що з музею Тараса Шевченка розпочнеться і проект #ВеликаРеставрація Президента України. Я впевнений, що нам усе вдасться. Але ми зможемо зробити це лише разом, в єдності!

Учасники зібрання пройшли урочистою ходою від Успенського Собору до пам’ятника Т. Шевченка, проведено панахиду та покладання квітів до пам‘ятника Івана Підкови, на могилу Тараса Шевченка і до пам‘ятника О. Гірнику.

У заходах взяли участь голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко, заступник голови РДА Богдан Солошенко та голова Черкаської районної ради Олександр Василенко.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *