15.04.2021      517      0
 

7-ма річниця початку АТО. Керівники району вшанували пам’ять Героїв


14 квітня 2021 року минає 7 років з того часу як розпочалась Антитерористична операція (АТО) на Сході України. АТО у 2018 році переросло у Операцію об’єднаних Сил (ООС). Та, на жаль, яка б не була назва, війна на Донбасі триває, а Україна продовжує зазнавати найважчих втрат – життя українців.

Одними з перших вирушили на Схід черкаські воїни – прикордонники на чолі з Людиною-легендою – полковником Ігорем Федоровичем Момотом. З усіх інших таких груп, що виконували завдання на ділянках східного кордону, група полковника Ігоря Момота виявилася єдиною, що майстерно вела бойові дії з бандами терористів.

За те щоб ми могли жити в мирі віддали своє життя тисячі відважних солдат. Війна забрала і продовжує забирати життя багатьох воїнів Черкащини.

Низько схиляємо голови перед пам’яттю українських патріотів, які полягли смертю Героїв за нашу Вітчизну. Щиро вірю, що Україна переможе! – зазначає Валерія Бандурко.

Голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко спільно з головою Черкаської районної ради Олександром Василенком поклали квіти до меморіалів пам’яті та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Хронологія подій початку АТО:

12 квітня — російські озброєні загони спецпризначенців захопили міську раду в Артемівську та міський відділок міліції і міської ради у Краматорську та низку менших населених пунктів. Російська диверсійна група захопила Слов’янськ. До вечора терористи захопили прокуратуру, районну адміністрацію і будівлю СБУ і вивісили над ними російські прапори. Частина працівників потрапила в полон.

14 квітня — російські терористи захопили Горлівку та Луганськ.

У відповідь на вторгнення диверсійних загонів секретар РНБО і виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов підписав указ про введення в дію рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України». Фактично, оголосив початок антитерористичної операції із залученням Збройних Сил України.

Відтоді розпочалися бойові дії на Донбасі, так звана активна фаза АТО – збройне протистояння української армії російським окупантам.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *