15.07.2020      491      0
 

Підготовку до опалювального сезону 2020-2021 років, перехід жителів багатоквартирних будинків на індивідуальне опалення, – обговорили на нараді у райдержадміністрації


14 липня голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО спільно з головою Черкаської районної ради Олексієм СОБКОМ провели робочу нараду щодо підготовки до проведення опалювального сезону 2020-2021 років. Участь у нараді взяли працівники АТ “Черкасигаз”, комунального підприємства теплових мереж Черкаського району, сільські голови.
Питання підготовки об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2020-2021 років перебуває на особливому контролі і в райдержадміністрації, і в районній раді. Такі наради будуть проводитися щотижнево з метою отримання оперативної інформації про хід виконання основних видів робіт по підготовці до опалювального періоду, затверджених розпорядженням райдержадміністрації від 26 травня 2020 року № 100. На сьогодні є ряд проблемних питань, які впливають на дотримання термінів підготовки комунального підприємства теплових мереж Черкаського району до стабільної роботи в осінньо-зимовий період, зокрема: заборгованість підприємства за спожитий природний газ, збитковість діяльності, відсутність реального плану дій виходу з кризової ситуації.
Важливим, в контексті розгляду означеного питання, є перехід мешканців багатоквартирних будинків Руськополянської та Червонослобідської об’єднаних територіальних громад на індивідуальне опалення. Враховуючи відсутність лічильників обліку теплової енергії на цих об’єктах, КПТМ нараховує їх мешканцям занижений тариф за надані послуги та працює собі у збиток. Очільники району наголосили на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо встановлення індивідуального опалення та наданні допомоги відповідними службами тим мешканцям, які готові переходити на індивідуальне опалення.
У ході обговорення питання визначено першочергові завдання для КПТМ, які допоможуть проаналізувати ситуацію, що склалася, та розробити подальший план дій з метою забезпечення стабільної роботи підприємства в осінньо-зимовий період.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *