15.07.2020      288      0
 

#Обличчя_змін: в обласному онкодиспансері успішно застосовують унікальні методики лікування


На Черкащині десятки програм, але в основі кожного прийнятого рішення чи розпорядження – долі людей.

Не завжди можна побачити швидкий результат, і це не привід відмовлятися від можливості реалізувати унікальні стратегічні проекти. Інколи від кількості бюрократичних перепон, довгого очікування результату опускаються руки. Але не тоді, коли є команда однодумців.

Будемо більше розповідати та інформувати про зміни, ініціативи, які вже показали результат. Започатковуємо інформаційний відеопроект #Обличчя_змін.
Про це зазначив на власній сторінці в соціальній мережі Facebook голова ОДА Роман Боднар.

 –Не могли не розпочати із події, на яку черкащани чекали не один рік. У Центрі трансплантації обласного онкодиспансеру провели перші пересадки кісткового мозку. Скористалися послугою люди різних вікових категорій, жителі не лише Черкаської, а й Запорізької, Івано-Франківськівської та Донецької областей. Пацієнти з-за кордону також можуть проходити лікування в нашому центрі.
Підкреслюю, що подібні установи є лише в трьох містах України.

Однією із перших відчула нові лікувальні можливості Леся Дубова зі Звенигородщини. Леся тривалий час працювала вчителькою, на жаль, через хворобу довелося полишити викладання. Але і сьогодні відчуває підтримку і вихованців, і рідних.
Найприємніше, що зараз Леся вже не пацієнтка Черкаського онкодиспансеру. Після трансплантології, тривалих лікувальних процедур вона поступово повертається до звичного способу життя. Звичайно, величезна заслуга лікарів, бо обладнання – лише один із інструментів в руках фахівців, – написав очільник області.

Зауважимо, обласна програма «Трансплантація аутологічних гемопоетичних стовбурових клітин кісткового мозку та периферичної крові» розрахована на 2019-2023 роки. Цього року запланована реконструкція ще 4-х спеціальних палат. Це дозволить збільшити збільшити кількість трансплантацій.

До кінця 2020 року проведуть, як мінімум, 21 аутологічну трансплантацію, кошти для яких перераховані МОЗ України.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *