10.06.2020      394      0
 

Голова Черкаської РДА взяв участь у робочій нараді з питань берегоукріплення р. Дніпро у с. Червона Слобода


Ефективне планування природоохоронних заходів та раціональне використання видатків місцевих бюджетів з урахуванням законодавства щодо цільового використання коштів та місцевих екологічних програм є одним із дієвих шляхів вирішення екологічних проблем на місцях.

З метою належного планування та фінансування природоохоронних заходів, вирішення основних екологічних проблем району, 09 червня відбулася робоча нарада з питань берегоукріплення р. Дніпро у с. Червона Слобода.

На нараді обговорено необхідність здійснення заходів, спрямованих на відновлення берегової смуги та захист берега від шкідливого впливу Кременчуцького водосховища.

Червонослобідською ОТГ розроблено проєктно-кошторисну документацію щодо будівництва берегозакріплювальних споруд та берегоукріплення р. Дніпро у с. Червона Слобода, однак вона потребує доопрацювання та поновлення.

За підсумками наради прийнято рішення поновити проєктно-кошторисну документацію та подати її для затвердження висновку в Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, провести її експертизу з подальшим направленням на затвердження до Міністерства енергетики та захисту довкілля.

Довідково:

У межах реформи децентралізації, яка передбачає підвищення фінансової самостійності місцевих бюджетів, зміцнення матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, Бюджетним кодексом України визначено, що надходження від екологічного податку у розмірі 55 відсотків зараховуються до спеціального фонду місцевих бюджетів (природоохоронні кошти), з них 25 відсотків – до сільських, селищних, міських бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад. Також до спеціального фонду місцевих бюджетів зараховується 70 відсотків надходжень від грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності, зокрема 50 відсотків – до сільських, селищних, міських бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *