09.06.2020      450      0
 

Голова Черкаської РДА провів позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій


Сьогодні під керівництвом голови Черкаської районної державної адміністрації Володимира КЛИМЕНКА  відбулося  позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 На порядку денному  – питання щодо заходів із запобігання поширенню на території Черкаського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID – 19.

За даними комунального некомерційного підприємства “Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Черкаської районної ради станом на 09.06.2020 у Черкаському районі зафіксовано 31 лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID – 19.

Занепокоєння викликає факт захворювання медичних працівників фельдшерсько-акушерських пунктів сіл Тубільці та Березняки, які мали контакти з місцевими жителями. Мобільною бригадою КНП “Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Черкаської районної ради 09.06.2020 відібрані матеріали для проведення ПЛР тестів у 10 контактних осіб, які направлені на дослідження до КНП “Черкаський обласний лабораторний центр” МОЗ України.

За підсумками роботи комісія вирішила рекомендувати сільському голові Тубільцівської сільської ради провести з місцевим населенням роз’яснювальну роботу щодо дотримання санітарних та протиепідемічних норм з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби та розглянути питання забезпечення осіб, які перебувають на самоізоляції предметами першої необхідності та продуктами харчування.

Особливу увагу члени комісії звернули  на необхідності проведення роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств щодо посилення ними протиепідемічних заходів та посиленні роботи по виявленню хворих на COVID -19 та контактних осіб в населених пунктах Тубільці та Березняки.

Зазначені рішення прийнято до негайного виконання.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *