06.03.2020      290      0
 

Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території Черкаського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV


Станом на 04.03.2020 Міністерством охорони здоров’я України офіційно підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV, 1 особи, мешканця Чернівецької області.

За інформацією керівників лікувальних закладів району, медичний персонал установ забезпечений засобами індивідуального захисту на одну добу, медичні препарати є в наявності.

Разом з тим, відзначається відсутність пристроїв для дистанційного вимірювання температури тіла, в тому числі такими пристроями не забезпечені підрозділи поліції, які можливо будуть залучатися для несення служби на блок – постах.

Недостатньо засобів індивідуального захисту і в підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які можуть залучатися для дезінфекційної обробки.

З метою запобігання занесенню і поширенню на території Черкаського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, підготовки медичних закладів району до можливої епідемії, недопущення панічних проявів серед населення 4 березня 2020 року проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За підсумками засідання, комісія вирішила:

1. Сільським головам, відділу освіти, культури, молоді та спорту Черкаської районної державної адміністрації, рекомендувати головам об’єднаних територіальних громад, керівникам підприємств, установ, організацій:

обмежити масові зібрання людей;

забезпечити поширення серед працівників підпорядкованих підприємств, установ організацій та населення інформації щодо запобігання зараження гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом 2019-nCoV, що додається.

забезпечити персонал, який працює з населенням, засобами індивідуального захисту;

регулярно проводити вологе прибирання на робочому місці застосовуючи дезінфекційні засоби.

2. Керівникам Комунальних неприбуткових підприємств “Черкаська центральна районна лікарня”,“Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги”, “Черкаська районна лікарня село Мошни”:

провести додаткові заняття з медичним персоналом (особливу увагу звернутина молодший медичний персонал) щодо вивчення нималгоритму дій по наданню медичної допомоги хворим, запобіганню зараження і поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV;

забезпечити персонал засобами індивідуального захисту та постійно  контролювати його кількість;

вжити заходів щодо забезпечення медичних установ необхідною кількістю відповідних лікарських засобів та розхідних матеріалів;

бути готовим до розгортання додаткових місць у лікарнях для прийому інфекційних хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV;

проводити роз’яснювальну роботу серед населення під час прийому та через засоби масової інформації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *