19.02.2020      933      0
 

У Білозірській, Леськівській, Руськополянській, Червонослобідській ОТГ запрацюють “Поліцейські офіцери громади”


Черкащина стала третім регіоном, який приєднався до проєкту “Поліцейський офіцер громади”.

Що таке проєкт «Поліцейський офіцер громади»? Це новий рівень взаємодії поліції з громадою. Це спільна система захисту та надання якісних поліцейських послуг.

Хто такий Поліцейський офіцер громади? Це універсальний офіцер поліції, який добре знає місцеве населення. Він орієнтований на вирішення безпекових потреб громадян та доступний для людей. 80-90 % робочого часу він знаходиться в громаді та проживає на її території.

Особливість запуску проєкту у нашому регіоні є те, що анкети мали змогу подавати  як поліцейські Черкащини, так і поліцейські із інших  регіонів країни, а також цивільні особи.

Ще в липні 2019 року між Національною поліцією України та об’єднаними територіальними громадами підписано Меморандум про співпрацю, яким передбачено, що ОТГ готують приміщення для “Центрів безпеки”, а Нацполіція забезпечує підготовку поліцейських офіцерів громади та придбання автотранспорту.

На сьогодні за результатами проведеного конкурсу відібрано 27 кандидатів на Поліцейських офіцерів громади. 25 поліцейських ГУНП та 2 поліцейських УПП, які пройшли курс навчання в Дніпропетровському університеті внутрішніх справ.

18 лютого офіційно представили першопрохідців та вручили сертифікати та ключі від службових автомобілів Білозірській, Леськівській, Руськополянській, Червонослобідській ОТГ .


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *