19.02.2020      258      0
 

Черкащани вшанували п’ятиріччя Дебальцівської трагедії


5 років тому 18 лютого близько 2500 українських бійців колоною виходили з Дебальцевого. Серед них були й черкащани. Сьогодні бійці, родини загиблих та небайдужі черкащани прийшли вшанувати пам’ять учасників бойових дій. 

– Такі заходи небхідні для країни. Вони вкотре нагадують, що війна, на жаль, триває, і ми маємо пам’яти тих, хто нас захищав і захищає. Для нас, родин захиблих, це важливо, тому дякую, що приєдналися до вшанувань, – звернулася до присутніх голова об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО Олена Ложешнікова.

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар нагородив бійців за особисту мужність і високий професіоналізм та з нагоди Дня пам’яті захисників Дебальцевського плацдарму відзнакою «Холодний Яр».

– Не будемо говорити про прорахунки тодішнього військового керівництва. Сьогодні дякуємо тим, хто вистояв, хто тримав оборону і рятував бойових побратимів. Дякуємо бійцям та волонтерам, які завжди були і є поряд! Вам не треба розповідати про патріотизм. Бо Ви і є уособленням патріотизму. Сьогодні вшановуємо тих, кого вже немає з поряд нами. Тих, які проявили найвищий героїзм, – сказав Роман Боднар. 

За весь час оборони Дебальцівського плацдарму загинули 136 військовослужбовців. 331 – отримали поранення. 7 осіб потрапили в полон. 18 – зникли безвісти. Дебальцеве забрало життя 17 черкащан.

За інформацією прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *