23.01.2020      360      0
 

Проведено засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення


Сьогодні, 23 січня, проведено засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення Черкаської районної державної адміністрації.

У порядку денному розглянуто питання:

  • про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах, установах, організаціях Черкаського району у 2019 році;
  • про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах АПК у 2019 році, заходи щодо організації безпечного проведення весняно-польових робіт у 2020 році;
  • про організацію проведення заходів до Всесвітнього дня охорони праці у 2020 році;
  • про результати проведення періодичних медичних оглядів серед працівників підприємств Черкаського району за 2019 рік;
  • про заходи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах, підготовку місць масового відпочинку на воді до купального сезону та приведення їх санітарного стану до норм, встановлених чинним законодавством;
  • про заходи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям у період пропуску льодоходу та паводку (повені);
  • про стан травматизму при використанні газу в побуті та виконання комплексних заходів профілактики та зниження травматизму при використанні газу в побуті в Черкаському районі за 2019 рік;
  • про затвердження плану роботи ради з питань безпечної життєдіяльності населення Черкаської районної державної адміністрації на 2020 рік.

За оперативними даними Черкаського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області на території району у 2019 році зареєстровано: 2 професійні захворювання, 5 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, 3 випадки смерті, не пов’язані із виробництвом. У 2019 році проведено 21 планову та 4 позапланові перевірки страхувальників району.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації (далі – управління) за звітній період на підприємствах АПК району сталося 4 нещасні випадки. З метою запобіганню нещасних випадків у сільському господарстві, управлінням розроблено відповідні рекомендації для збереження людського життя та здоров’я.

У 2019 році проведено 2159 профілактичних медичних оглядів серед працівників підприємств Черкаського району.

Створення безпечних умов праці, недопущення нещасних випадків, профілактика професійних захворювань є важливими та актуальними на будь якому підприємстві.

На засіданні ради з питань безпечної життєдіяльності населення розглянуто також і інші питання порядку денного, за результатами розгляду яких прийнято відповідні рішення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *