23.01.2020      356      0
 

“Електронний облік деревини обов’язковий для всіх”, – Роман Карманнік комунальним лісгоспам Черкащини


Систему електронного обліку деревини майже завершили упроваджувати на Черкащині. Всі десять основних лісокористувачів області вже використовують цю систему. Працюють над її упровадженням й чотири комунальні лісгоспи, які діють у нашому регіоні. Пожвавити цю роботу закликав підприємства заступник очільника області Роман Карманнік у ході засідання профільної робочої групи.

Минулоріч у грудні Кабмін ухвалив низку рішень у напрямку впровадження системи електронного обліку деревини у форматі відкритих даних. Зокрема, була прийнята постанова «Про затвердження Порядку проведення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених і контролю за неперевищенням обсягу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених». Вона передбачає обов’язкове використання електронної системи обліку. За дорученням прем’єр-міністраУкраїни, її мають запровадити до 1 лютого 2020 року.

– Виведення ринку деревини з тіні – одна з основних цілей Уряду на цей рік, – зауважив Роман Карманнік. –  Нині в нашій державі всі лісгоспи вже переведені на цю систему. Зокрема й на Черкащині. З чотирьох комунальних лісових підприємств, зокрема «Городищерайкомунліс», «Монастирищенське КСЛГП», «Райліс» Черкаської районної ради та «Чорнобайліс», використовують електронний облік у Монастирищі. Інші ж три підприємства – в процесі налагодження роботи системи. Закликаю не зволікати з цим. Якщо є потреба в навчанні чи консультаціях, то ваші колеги, так само як і ми, готові допомогти. Уникнути переходу на електронну систему деревини не вийде ні в кого, адже система тоді працює збалансовано, коли нею користуються всі.

Додамо, Черкащина – серед областей, де вже можна онлайн перевірити законність заготівлі деревини. Зробити це можна через портал https://lk.ukrforest.com. Тут наявна інформація про 16 областей. У загальному переліку можна обрати «Переглянути» та детально ознайомитися з тим чи іншим лісорубним квитком та ділянками, на яких відбувається чи відбуватиметься заготівля деревини, а також переглянути на онлайн-карті.

За інформацією прес-служби Черкаської обласної дежавної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *