13.09.2024      15      0
 

«Безпека громадян має бути незмінним пріоритетом для всіх сфер діяльності», – Антон Царюк на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС


Безпека в закладах освіти Черкащини. Організація заходів задля радіаційного та хімічного захисту населення. А також – облаштування камер зовнішнього спостереження в регіоні. Ці та інші питання обговорено на засіданні обласної  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Воно відбулося сьогодні в ОВА. 

Зокрема, тут представили докладний звіт щодо забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти області. Інформацію деталізували в розрізі кожного району з конкретними діями для вирішення проблемних питань.

Ішлося і про стан забезпечення укриттями учасників освітнього процесу. Наразі в області функціонують понад тисячу об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

– Це питання завжди на контролі в ОВА, – наголосив заступник очільника області Антон Царюк. – Разом із громадами шукаємо альтернативні шляхи, щоб збільшити кількість укриттів. Працюємо і над їхнім належним облаштуванням. Безпека учасників освітнього процесу є незмінним пріоритетом. А всі безпекові заходи мають бути комплексні та якісно виконані.

Також обговорили стан організації заходів радіаційного та хімічного захисту населення і територій області. Моніторинг радіаційного фону триває. Його забезпечують понад 100 постів.

– Наше завдання – максимально розширити мережі спостереження за радіаційним фоном на території області, – наголосив Антон Царюк. – Щоб мати змогу оперативніше і комплексніше передавати дані про стан у регіоні та громадах зокрема. Над цим працюємо. Ведемо комунікацію на місцях. Це теж безпекове питання. Маємо підійти до його виконання максимально відповідально.

Не менш важливим, за словами заступника начальника ОВА, є робота щодо  облаштування у громадах камер зовнішнього спостереження та інтеграція їх у  систему «Безпечна Черкащина». Робота в цьому напрямі триває. 

За результатами  регіональної  комісії ТЕБ та НС начальникам районів дано завдання активізувати роботу для вирішення проблемних питань, що стосуються пожежної  безпеки в закладах освіти, належного облаштування укриттів і камер зовнішнього спостереження. Рекомендації дано і головам тергромад області.

За інформацією Черкаської ОВА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *