05.03.2024      62      0
 

Евакуюватися з війни до більш безпечних міст – завжди випробування, – Валерія Бандурко


На Черкащині знайшли прихисток тисячі родин ВПО з інших регіонів, міст і сіл. У кожного із них свій тяжкий досвід війни.

Нещодавно начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко спільно із головою Черкаська обласна організація Товариства Червоного Хреста УкраїниЮлія Холодна відвідали гуртожиток у Чигиринській громаді, який майже одразу після повномасштабного вторгнення, став місцем проживання для людей, що були вимушені тікати від бойових дій.

Наразі тут постійно проживає близько 60 внутрішньо переміщених осіб.

Команда Черкаської обласної організації товариства Червоного Хреста України спільно із закордонним партнером Канадським Червоним Хрестом (Canadian Red Cross), реалізували потужний проєкт підтримки українців, які тут проживають.

Частково замінені деревʼяні віконні конструкції на металопластикові, виконані ремонтні роботи в санітарній кімнаті, відремонтовано та запущено котельню для автономного обігріву гуртожитку котли на яку надано містом-побратимом Чигиринської громади Себастопол, завезено сто кубів дров, придбано меблі, водонагрівачі, сантехніка, кухонні меблі, пральні машини і електричні плити, холодильник й інше обладнання.

Завдяки роботі Червоного Хреста у підвальному приміщенні гуртожитку виконані ремонтні роботи та облаштоване сучасне укриття. Загальна вартість наданої допомоги склала 2 839 902 гривень.

– Це ті організації, підтримка яких надзвичайно відчутна. Вдячна за низку спільних проєктів, які успішно працюють в Черкаському районі. Щиро дякую усім міжнародним донорам, які допомагають впоратись з непростими викликами у час війни, і долучаються до підтримки українського народу. Незмінно дякую Червоний Хрест України за потужну команду в Черкаській області, яка дійсно допомагає і дає результат. Ми цінуємо! З вами ми можемо більше!Дякуємо за партнерство! – наголосила Валерія Бандурко.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *