02.02.2024      74      0
 

Вікторія Шепіль про розбудову системи підтримки психічного здоров’я на Черкащині


На сьогодні понад 1500 закладів області надають психосоціальну підтримку населенню. Зокрема, медичні фахівці первинної медичної ланки пройшли навчання за програмою ВООЗ mhGAP. Це дало змогу наблизити професійну психологічну допомогу на рівні сімейних лікарів. Про це повідомила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Вікторія Шепіль на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як вона зауважила, такі навчання проходили також і працівники інших галузей.

–  Понад 2500 тисяч працівників освіти долучилися до навчань, – додала Вікторія Шепіль. – Ще 500 працівників органів місцевого самоврядування відвідали заняття з підвищення навичок у галузі ментального здоров’я. Окрім цього, минулоріч обласним центром соціальних служб проведено понад 40 семінарів-тренінгів. Участь у них  взяли 1150 осіб. Це – представники служб у справах дітей, центрів зайнятості, ЦНАПів, сфери культури та освіти, родини ветеранів та ВПО.

Роботу у цьому напрямі продовжать і цьогоріч.

– Ми вже відкрили на базі центру соціальних служб Черкащини відділ соціально-психологічної роботи, – додала Вікторія Шепіль. – Там працюватимуть психологи, які надаватимуть групові та індивідуальні консультації, вестимуть обласну контактну лінію психологічної підтримки для всіх, хто цього потребує. Нам необхідно мати той осередок, який слугуватиме координаційним майданчиком для організації роботи психосоціального напрямку для всіх служб.

Докладніше про реалізацію ментального здоров’я на Черкащині у відео:

За інформацією Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *