20.11.2023      86      0
 

«Наші партнери – складова нашої стійкості», – Ігор Табурець


Черкащина та Канадській Червоний Хрест мають тривалу історію плідної співпраці. В умовах повномасштабної війни вона тільки поглибилася. Подальші напрями взаємодії у короткій і довгостроковій перспективі обговорили очільник Черкащини Ігор Табурець із командами Канадського Червоного Хреста та обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Зокрема, йшлося про перспективи розширення діючих проектів, а також втілення нових у питаннях енергетичної стійкості, допомоги ветеранам, підтримки внутрішньо переміщених осіб та ін.

– Це – наші друзі, перевірені часом, – відзначив Ігор Табурець. – Ми вже маємо низку спільних проектів, що успішно працюють в області. Мобільні медичні бригади для надання допомоги жителям віддалених населених пунктів, догляд вдома для тих, хто цього потребує, психосоціальна підтримка – це лише кілька проектів із нашої історії співпраці. Завдяки допомозі Товариства Канадського Червоного Хреста також ми отримали 71 генератор різної потужності для наших інфраструктурних об’єктів, 4 модульні котельні. Це надважливо в умовах ворожих атак на енергосистему країни. Дякуємо за партнерство!

У межах проекту «Мобільні медичні бригади» вдалося охопити послугами понад 27 тисяч осіб. Шість мобільних бригад, які зараз діють в області,  здійснюють обстеження та надання медичної допомоги жителям найбільш віддалених населених пунктів і прихистків для внутрішньо переміщених осіб. Надалі цей проект хочуть розширити на Маньківщину та Жашківщину.

За проектом «Догляд вдома» отримали підтримку 157 маломобільних жителів області. У майбутньому планують охопити психосоціальними послугами до 300 осіб.

Також за підтримки Канадського Червоного Хреста на Черкащині діє 6 локацій, де громада може отримати психосоціальні послуги. Мета цих локацій – охорона психічного здоров’я та покращення психосоціального добробуту людей, які постраждали від конфлікту, переміщення, соціальної та економічної кризи в Україні.

Завдяки допомозі Товариства Канадського Червоного Хреста бюджетні установи, підрозділи ДСНС, об’єкти охорони здоров’я, соціальні заклади, об’єкти життєзабезпечення населення області оснастили генераторами різної потужності на понад 34 млн грн. 


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *