09.11.2023      146      0
 

Антон Царюк про контроль використання бюджетних коштів


Робоча група «Прозорість і підзвітність» розпочала свою роботу при Черкаській обласній військовій адміністрації. За результатами перших засідань напрацювано план дій. Про це повідомив заступник очільника області, голова робочої групи Антон Царюк на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, головне завдання залишається незмінним: забезпечення прозорості та підзвітності витрачання бюджетних коштів на всіх рівнях.

– Наразі маємо першочергову пріоритезацію витрат в умовах війни, – наголосив  Антон Царюк. – Це фінансування видатків, що пов’язані із забезпеченням надання відсічі агресії рф, захист цивільного населення, будівництво захисних споруд, фінансування критичної інфраструктури, соцпідтримка військовослужбовців, ветеранів, а також ВПО.

У межах робочої групи її члени здійснюють моніторинг закупівель, що проводяться за бюджетні кошти.

– Це дозволяє отримати зворотній зв’язок від розпорядника бюджетних коштів, – додав Антон Царюк. – А також виявити всі можливі ризики або порушення законодавства. Перші напрацювання уже маємо. Водночас наголошую, що всі витрати бюджетних коштів мають також бути під особистим моніторингом керівників районів і громад.

Як поінформував голова робочої групи “Прозорість і підзвітність”, наразі зафіксовано скасування тендерів на понад 26 млн грн. Мова йде про комунальні заклади, які, зокрема, відмовилися від придбання автомобілів і проведення ремонтів. 

– Ще одним прикладом є відмова від закупівлі на 22,2 млн грн одним із загальноосвітніх закладів області, – додав Антон Царюк. – Тут виявлено помилку в тендерній документації. А саме – невідповідність тендерної суми річному плану закупівель.

Принагідно Антон Царюк розповів про перебіг реалізації проектів із відновлення пошкодженої інфраструктури, що фінансуються з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зокрема, йшлося про відновлення ліцею в Паланській тергромаді.

– Учора відбувся аукціон, – розповів він. – Зараз проводиться аналіз наданих пропозицій. Вимоги та критерії до переможця будуть високі. Ще один проект відновлення – зруйнований російською ракетою багатоквартирний будинок в Умані. Тут тендерна процедура вже пройшла. Підписано угоду з підрядником. Зараз тривають підготовчі роботи.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *