06.11.2023      136      0
 

В області прогнозують мінливу погоду


Осінь продовжує дарувати аномальне тепло. Природа «тримає» нас у середині вересня. Цього тижня суха сонячна погода змінюватиметься хмарною та дощовою. Про це інформує  керівник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У вівторок, 7 листопада, комфортну, суху та сонячну погоду забезпечить антициклон із півдня. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 13-18º. Осінь продовжує відставати від календаря і це сприятиме вегетації озимини, продовженню господарських, будівельних та польових робіт.

У середу, 8 листопада, погода зміниться. Циклон з південного заходу зумовить дощі. З північними вітрами до нас надійде холодне повітря, температурний фон знизиться на 3-4°. Завершиться теплий період року, кінцем якого вважається перехід середньодобової температури через межу +10° у бік зниження, який в цьому році буде рекордно пізнім.

У четвер та п’ятницю антициклон із півдня забезпечить стабілізацію погоди. Атмосферний тиск зростатиме, хмарність зменшиться. Прогнозуємо переважно сонячний та сухий кінець робочого тижня. Температура вночі 2-7° тепла, при проясненнях до 3° морозу, вдень 7-12º тепла. Зросте ймовірність густих осінніх туманів, тому учасникам дорожнього руху треба бути уважними та обережними.

За останніми синоптичними розрахунками, у суботу, 11 листопада знову дощі.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *