27.04.2023      216      0
 

“Догляд вдома”. На Черкащині розпочався проєкт ТЧХУ на підтримку потребуючих категорій громадян


Черкаська обласна організація Товариства Червоного Хреста України розпочала реалізацію проєкту «Догляд вдома». Проєкт реалізується за підтримки Канадських партнерів «Canadian Red Cross» та органів державної влади і місцевого самоврядування Черкащини.

Координатори та асистент проєкту проводять перші зустрічі, координаційні наради, збір інформації, співбесіди з соціальними працівниками, знайомства з громадами.

Першими до ініціативи «Догляд вдома» доєднаються громади Черкаського району.

Проєкт працює за принципом колишньої «патронажної служби» – соціальні працівники беруть на себе обслуговування самотніх людей та людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які не в змозі подбати самі про себе.

Соціальні помічниці опікуються покращенням якості життя, надаючи соціально-побутові послуги. Такі як:

  • доставка продуктів та ліків;
  • допомога з дотриманням гігієни маломобільним;
  • сприяння в отриманні медичної допомоги;
  • прибирання, приготування їжі;
  • сприяння у вирішенні соціальних питань;
  • психосоціальна підтримка;
  • організація безпечного простору;
  • доставка води та дров, тощо.

Важливу роль в роботі волонтерів відіграє психологічна допомога, оскільки зазвичай самотні літні люди дуже потребують спілкування.

Для того, аби стати учасником проєкту, потрібно звернутися із заявою до координаторів або в громади. Одна з головних умов – не дублювати послуги, які надають органи соціального захисту. Тому у послугах можуть відмовити тим, хто вже отримує їх від інших структур. Також не зможуть стати учасниками проекту ті, хто не є самотніми та проживає з сім’єю.

Черкаська районна військова адміністрація та начальник РВА Валерія Бандурко усіляко підтримують роботу волонтерів та в цілому реалізацію проєкту, який спрямований на допомогу потребуючим категоріям громадян.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *