09.08.2022      211      0
 

Реклама вакансій: як штрафують за порушення


Уряд затвердив порядок сплати штрафів за порушення вимог до реклами послуг із працевлаштування.

Йдеться про недотримання заборони згадування у рекламі про вакансії таких умов, як раса, колір шкіри, вік, стать, політичні, релігійні та інші переконання або інші ознаки, не пов’язані з характером роботи або умовами її виконання.

У разі порушення цієї вимоги передбачений штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (65 тис грн).

Кошти стягуються з рекламодавця за таким алгоритмом: Державна служба України з питань праці готує розпорядчий документ про накладення штрафу на підставі акту перевірки та надсилає його рекламодавцю; санкція сплачується рекламодавцем у державний бюджет за місцем його реєстрації протягом 15 днів з дня отримання документу від Держпраці.

Порушник також має право звернутися до Держпраці або суду щодо оскарження рішення про штраф.

Нагадуємо, що з 8 січня 2022 року в Україні запрацювали зміни до закону “Про рекламу”. Так відповідно до ст. 241 Закону України «Про рекламу»  не дозволяється:

  • зазначати вік кандидатів;
  • пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі;
  • висувати вимоги, що надають перевагу жіночій або чоловічій статі, представникам певної раси, кольору шкіри (крім випадків, визначених законодавством, та випадків специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі), щодо політичних, релігійних та інших переконань, членства у професійних спілках або інших об’єднаннях громадян, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками/

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *