25.01.2022      185      0
 

Охорона здоров’я: найбільш актуальна та пріоритетна галузь, яка знаходиться на постійному контролі голови РДА


Добробут громади та її мешканців неможливий без медичної складової. Попит на послуги з охорони здоров’я є високим та постійно зростає, а особливо в період пандемії, зазначила голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко.

Після прийняття Закону України №3614, який розподілив доходи і видатки між бюджетами територіальних громад і районів, ресурси перейшли у громади. Тож територіальні громади стали основними суб’єктами, які надають послуги, зокрема у сфері охорони здоров’я.

В результаті реорганізації районів Балаклеївська об’єднана територіальна громада стала засновником КНП “Смілянська багатопрофільна лікарня ім. Софії Бобринської”.

Нині лікарня надає медичні послуги жителям Балаклеївської, Березняківської, Білозірської, Ротмістрівської, Степанківської, Тернівської громади.

Сьогодні, голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко спільно з керівництвом КНП “Смілянська багатопрофільна лікарня ім. Софії Бобринської” та головами громад колишнього Смілянського району проаналізували спільні результати в цьому напрямку 2021 року та обговорили питання щодо виділення коштів на поточні потреби закладу на умовах співфінансування з бюджетів громад у 2022 році, які відповідно до вимог чинного законодавства не фінансуються за рахунок коштів НСЗУ.На розгляд головам громад були винесені різні пропозиції.

Відтак вирішили:

  • провести повторні розрахунки для кожної громади до кінця тижня;
  • головам громад обговорити з депутатами питання щодо фінансування закладу охорони здоров’я відповідно до повторних розрахунків;
  • до кінця лютого підписати договори про співпрацю.

    Надзвичайно важливо, щоб громади мали діалог, могли між собою домовитися. Адже одна районна лікарня, яка перейшла в громаду, забезпечує медичною допомогою не тільки жителів своєї, а й сусідніх п’яти громад, наголосила очільниця району.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *