01.12.2021      509      0
 

Насильство в сім‘ї: запобігти та допомогти


Насильство у сім‘ї, насильство над жінками, а особливо над дітьми, – це тема, яка викликає біль, страх та відчай, проте вона є актуальною у нашому суспільстві. І добре, що зараз є установи, що надають допомогу сім‘ям, які зазнали насильства.

Саме таким є комунальний заклад «Обласний центр соціально-психологічної допомоги» Черкаської обласної ради, який функціонує з 2012 року у місті Сміла.

Заклад надає невідкладну соціальну допомогу особам і сім’ям у складних життєвих обставинах.

Спеціалісти центру допомагають постраждалим від домашнього насильства, багатодітним родинам, переселенцям, родинам учасників бойових дій та багатьом іншим. У закладі передбачено як цілодобове перебування, так і денний стаціонар, а також надання телефонних та Інтернет-консультацій.

Сьогодні у рамках акції «16 днів проти насильства» на базі центру відбувся тематичний «круглий стіл», у якому взяли участь заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Богдан Солошенко, начальник головного управління Національної соціальної сервісної служби в Черкаській області Валерій Вишиваний, заступник Смілянського міського голови Тетяна Карло, представники правоохоронних органів та соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. Для потреб центру керівники Смілянської громади придбали побутову техніку, ігри та розмальовки для дітей.

Директор обласного центру соціально-психологічної допомоги Людмила Бабич розповіла про роботу центру, основні досягнення та, у вигляді презентації, продемонструвала форми і методи роботи спеціалістів.

Заклад активно співпрацює з органами публічної влади, правоохоронними органами у напрямку запобігання насильству в сім’ях.

Варто пам‘ятати, що навіть у складній ситуації, завжди є вихід. Важливо вчасно усвідомити проблему, оцінити її можливі наслідки та звернутися за кваліфікованою допомогою!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *