18.10.2021      167      0
 

На конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування–2021» надійшло понад сто заявок


Цьогоріч на Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» надійшло 112 заявок від органів місцевого самоврядування з різних регіонів України. Для Міністерства розвитку громад та територій і Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» цьогорічний конкурс є десятим. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час першого засідання конкурсної комісії.

«Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» став для територіальних громад платформою з обміну досвідом та згуртування навколо спільної справи. Особливість цьогорічного заходу в тому, що він проходить на новій територіальній основі, адже усі громади стали рівними за своїм статусом. І маємо непоганий результат – надійшло 112 заявок від ОМС. Це свідчить про те, що у багатьох громад є велике бажання реалізовувати розвиткові проекти», – зауважив заступник Міністра.

Зазначимо, серед лідерів за кількістю заявок – громади Дніпропетровської (19 заявок), Донецької (16), Харківської (14) та Одеської (10) областей. За тематикою «Згуртованість громади» надійшло 48 заявок, «Реалізація проектів стратегічного розвитку» – 39, «Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я» – 25.

Варто відзначити, що конкурс не містить фінансової складової. «Це є аргументом, що участь і перемога в ньому для більшості громад-учасниць є іміджевою», – підкреслив В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що діяльність Уряду сконцентрована на прискоренні економічного зростання регіонів та підвищенні їхньої конкурентоспроможності.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *