13.10.2020      284      0
 

Сергій Сергійчук про епідситуацію в області


Нове карантинне зонування, забезпеченість медичних закладів та важливість імунізації від грипу обговорили сьогодні у ході координаційної наради. Короткими висновками поділився очільник ОДА Сергій Сергійчук у своєму телеграм-каналі.

– Черщана відсьогодні в «помаранчевій» карантинній зоні. Канів – у «червоній» зоні. Ключовим залишається питання готовності закладів охорони здоров’я Черкаської області до можливого погіршення епідситуації.

Цю тему обговорили під час координаційної наради. Окремо зупинюся на даних захворюваності та основних тезах.

За добу виявили +70 випадків інфікування. Зокрема, у місті Черкаси – 16, Умань – 9, Жашківський – 6, Золотоніський – 3, Корсунь-Шевченківський – 4, Канівський – 6, Кам’янський – 15, Катеринопільський – 1, Маньківський – 2, Смілянський – 3, Тальнівський – 2, Шполянський – 3.

На жаль, є ще один летальний випадок пацієнта, інфікованого COVID-19. Померла 54-річна жінка з Чигиринського району. За весь час поширення коронавірусної інфекції на Черкащині померли 62 людини.

Щодо забезпечення закладів. На сьогодні 15 лікарень області приймають інфікованих на коронавірус пацієнтів. Важливим питанням є наявність кисневих концентраторів. Як і було обіцяно МОЗом, сьогодні вже надійшли 17 млн грн державної субвенції на додаткове забезпечення закладів киснем.

Питання вакцинації від сезонного грипу. Закликаємо черкащан робити вакцинування. Нам необхідна масова вакцинація від грипу, щоб уникнути можливого поєднання грипу та COVID-19.

Це збереже ваше здоров’я та зменшить навантаження на заклади охорони здоров’я!

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *