09.09.2020      353      0
 

“Розширюємо перелік лікарень першої хвилі”, – Лариса Кошова про динаміку поширення COVID-19 на Черкащині


Перелік лікарень першої хвилі рохширили на Черкащині. До нього, нагадаємо, включили Маньківську центральну районну лікарню включили до переліку лікарень першої хвилі, де стаціонарно лікуватимуть пацієнтів з підтвердженою коронавірусною інфекцією. Тут діє 18 ліжок, які підключені до кисневих точок. Наразі заклад підписує відповідні угоди з НСЗУ. Про це повідомила очільниця обласного управління охорони здоров’я Лариса Кошова під час брифінгу.

Загалом, станом на 8 вересня, в закладах охорони здоров’я стаціонарно перебувають 93 особи з підтвердженим діагнозом COVID-19. Найбільше – 22 особи – отримують лікування в Черкаській обласній лікарні. З них 5 перебувають в реанімаційному відділенні, 2 – підкючені до апаратів ШВЛ. Ще 21 пацієнт – в Уманській міській лікарні, 15 – в Шполянській лікарні, 19 – в Черкаській ЦРЛ, 16 – в Золотоніській. У лікувальних установах перебувають 2 особи з підозрою на COVID-19.

– Нині стаціонарне лікування отримують або ж перебувають під наглядом сімейного лікаря 719 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19, – відзначає Лариса Кошова. – Заповненість ліжок становить майже 40 %. Під наглядом сімейних лікарів амбулаторно проходять лікування 626 осіб. Одужали 287 осіб. Зараз в Умань на паломництво прибувають хасиди. У 6 з них підтвердили  захворювання на коронавірусну інфекцію. Уже зараз маємо значне зростання кількості випадків на коронавірус. Тож, аби забезпечити оперативним лікуванням усіх, хто цього потребує, ми включили ще один медзаклад до першої хвилі. Це – Маньківська районна лікарня. Водночас, Уманська міська лікарня продовжує надавати медпослуги всіх, хто цього потребує: і місцевим жителям, і хасидам.

Вона додала, що наразі МОЗ планує централізовану закупівлю кисневих апаратів для лікарень 1-2 хвилі. Область уже надала інформацію до міністерства про потребу на Черкащині.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *