19.08.2020      308      0
 

Роман Боднар про “медичне” будівництво на Черкащині


Вісім сучасних приймальних відділень відкриють в області цьогоріч. На ремонти та придбання обладнання спрямують 64 млн грн. Про реалізацію цього проекту в області розповів голова Черкаської ОДА Роман Боднар у ході пресконференції.

Приймальні відділення облаштують у кожній опорній лікарні. Йдеться про Черкаську обласну, Золотоніську районну, Смілянську міську, Корсунь-Шевченківську центральну районну, Канівську багатопрофільну, Звенигородську центральну та Уманську міську.

– Реалізація проекту покликана покращити логістику доставки пацієнтів з гострими станами і зменшити час на підготовчу роботу до оперативного втручання чи інтенсивної терапії, – зауважує Роман Боднар. – Це будуть типові приймальні відділення, коди доставлятимуть пацієнтів з гострими станами або прийматимуть тих, хто звертається за допомогою самостійно. Працюватимуть цілодобово. Сюди придбають 7 комп’ютерних томографів, 7 комплектів для проведення ендоскопічних обстежень та 1 ангіограф, аби пацієнти отримували діагностику без зволікань. Крім того, завдяки спецзв’язку, лікарі зможуть підготуватися до прийому пацієнтів у той час, коли їх доставляють до відділень.

Всі тендери вже відбулися, додає очільник області. Нині ж очікується підписання договорів. Він також згадав про будівництво амбулаторій в області. До кінця року планують здати в експлуатацію всі 44 об’єкти, 6 з яких уже працюють.

– Програма, що розпочиналася ще у 2017 році, завершується цьогоріч, тож ми швидкими темпами включили всі процеси, – каже Роман Боднар. – Ця програма тягнулася довго, були проблеми з проектами, фінансуванням, утім маємо закінчити розпочате. Залишок коштів, який буде, спрямуємо на придбання автомобілів. Цього року ми вже придбали 32 «Рено дастер», які передаємо в амбулаторії, адже є значний запит на автомобілі сільської медицини. Є варіант закупки житла для молодих медиків на селі.

Також цього року в області для амбулаторій придбали 144 комплекти телемедицини. У перші місяці карантину це обладнання дозволило дистанційно проводити прийом. Так, через комп’ютер фахівець вторинної чи третинної ланки може надати рекомендації, проаналізувавши показники кожного пацієнта індивідуально. 

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *