19.08.2020      2126      0
 

Привітання голови Черкаської РДА Володимира КЛИМЕНКА із святом Преображення Господнього (Яблучним Спасом) та Днем пасічника України


Шановні жителі Черкаського району!

19 серпня відзначаємо свято Преображення Господнього, або Другий чи Яблучний Спас та День пасічника України.
Преображення Господнє – це одне з дванадцяти найбільших свят у християнстві, встановлене на честь об’явлення божественної сили Христа Спасителя своїм учням. У народі це свято ще називають Яблучним Спасом, бо у цей день традиційно освячують перші плоди, серед яких – яблука, груші, мед.
Протягом сторіч виготовлення меду із кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим. Мед на столі – радість у господі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Старовинні рецепти медових страв є безцінною реліквією, яку ми маємо берегти для нащадків.
Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до нашого столу неповторний дар землі та сонця. Велика подяка Вам за наполегливість та вірність народним традиціям, за любов до своєї землі. Нехай сади, лани, луги, ліси дарують щедрі медозбори для ваших пасік, а добробут, відчуття гармонії з природою стануть винагородою всім бджолярам за терпіння та труд.
Зичу, щоб у житті  кожного запанував мир, спокій та добро! Нехай горе і нещастя обходять стороною Ваш дім! Щастя і успіхів  Вашим родинам!  Господньої милості та благодаті!

З повагою
голова Черкаської районної
державної адміністрації                                    Володимир КЛИМЕНКО


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *