12.08.2020      314      0
 

Роман Боднар про епідситуацію в області та ПРЛ-тестування “на місці”


Про епідситуацію в області, ситуацію в Монастирищенській районній лікарні та ПЛР-тестування для громадян, які повернулися з-за кордону у новому відео поінформував очільник області Роман Боднар.

– На сьогодні Черкащина у найбезпечнішій «зеленій» карантинній зоні. Загалом із початку карантину в області виявили 1039 випадків коронавірусу. Щодо ситуації в Монастирищі, то зараз хірургічне відділення Монастирищенської центральної районної лікарні перебуває на карантині. Раніше до закладу госпіталізували пацієнтку 1970 року народження, яка виявилася інфікованою на коронавірус.

Після випадку загалом обстежили 18 медпрацівників та 21 пацієнта хірургічного відділення. Позивний на ковід аналіз був у завідуючого відділення, в решти – негативні. Він госпіталізований в Уманську міську лікарню інфекційного відділення.Стан здоров’я пацієнтів і медичних працівників без ознак респіраторного захворювання.

Важливо, що всі пацієнти знаходяться на карантині в хірургічному відділенні. Забезпечення хірургічної допомоги цим хворим надається.

Не оминув коронавірус і працівників ОДА.

Працівниця структурного підрозділу була на території Західної Україні. На жаль, на заходах були позитивні на ковід громадяни. Зараз черкащанка перебуває на самоізоляції вдома, контактні особи встановлені та проходять обстеження.

Хочу застерегти черкащан: без необхідності не виїздіть в країни та регіони, які перебувають в «червоній» карантинній зоні. Не наражайте себе і близьких на небезпеку.

Як інформував вчора, у Черкаському обласному лабораторному центрі МОЗ України відтепер є можливість робити ПЛР-тестування на COVID-2019 тим, хто бажає достроково припинити самоізоляцію після повернення з-за кордону.

Раніше у додатку «Дія вдома» була зареєстрована лише одна лабораторія. Тепер цю процедуру можна пройти і в обласному лабораторному центрі. Лише за першу добу послугою скористалися 69 черкащан.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *