16.06.2020      281      0
 

На перший етап “Безпечна Черкащина” з обласного бюджету спрямують 3 млн. грн.


Три мільйони гривень передбачили з обласного бюджету для реалізації першого етапу обласної програми «Безпечна Черкащина». Таке рішення підтримали депутати Черкащини на черговому засіданні сесії обласної ради.

Обласну цільову комплексну програму профілактики та протидії злочинності у Черкаській області на 2020-2024 роки «Безпечна Черкащина» розпочнуть втілювати з Черкас. Тут на базі ГУ Нацполіції області планують обладнати серверну кімнату зі спеціальним програмним забезпеченням та встановлення камер відеоспостереження. Аби втілити задумане, ще 5 мільйонів гривень має передбачити для реалізації програми обласний центр.

– Програма «Безпечна Черкащина» – це сучасний технологічний підхід до забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері протидії правопорушенням, – каже начальник обласного управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами Андрій Демяненко. – Депутати обласної ради підтримали спрямування трьох мільйонів гривень на початок її реалізації. Надалі мережею відеокамер, підключених до єдиної серверної кімнати, хочемо охопити всю область. Це допоможе підтримувати безпеку та комфорт всіх мешканців та гостей області.

Крім того, за допомогою програми можна здійснювати диспетчерське, автоматизоване, координоване керування світлофорними об’єктами, контролювати режим їх роботи, виникнення несправностей і аварійних ситуацій на дорожніх мережах населених пунктів та багато іншого. Додамо, фінансування програми планується здійснювати за рахунок коштів державного, обласного та інших місцевих бюджетів. Загалом на її втілення треба близько 30 млн грн.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *