13.02.2020      251      0
 

В області хочуть запровадити систему “Безпечна Черкащина”


Систему відеонагляду “Безпечна Черкащина” хочуть запровадити в регіоні. Втілюватимуть цей безпековий проект у межах обласної комплексної програми, яку мають затвердити депутати обласної ради на найближчій сесії. Пропозиції щодо максимального використання можливостей проекту задля безпеки та розвитку регіону очікують почути від правоохоронних органів, наголосив заступник очільника області Юрій Безщасний у ході наради.

Проект обласної комплексної програми профілактики та протидії злочинності у Черкаській області на 2020-2024 роки “Безпечна Черкащина” підготували фахівці облдержадміністрації. Вона має на меті ефективно працювати у сфері протидії та профілактики правопорушень, що, у свою чергу, сприятиме покращенню соціально-економічних показників регіону.

  Аби ми могли втілити цей, безперечно, потрібний проект, зараз потребуємо максимального розуміння від депутатів обласної ради та їхньої підтримки, – зазначив Юрій Безщасний. – Адже, передовсім, йдеться про безпеку громадян, покращення ефективності роботи правоохоронних органів. Крім того, можливості “Безпечної Черкащини” можна використовувати і в сфері ЖКГ, інфраструктури, транспортування та ін. Налагодження ж механізму відеонагляду та обробки отриманої інформації сприятиме розвитку регіону, підвищенню його безпекового рейтингу, інвестиційної привабливості.

Апробувати проект хочуть спочатку в обласному центрі. Надалі поширять на всю область. Загалом систему “Безпечне місто” та “Безпечна область” почали упроваджувати в Україні з 2016 року. Першими її випробували на Київщині. Нині інтегрована система відеонагляду ефективно працює в Одеському, Дніпропетровському, Львівському, Кропивницькому, Хмельницькому регіонах та на Волині.

За інформацією прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *