08.11.2023      75      0
 

Поради від «Дія. Безбарʼєрність»: на що слід звернути увагупід час пошуку роботи людині з інвалідністю


З чого почати пошук роботи людині з інвалідністю? Окрім, звісно, складання резюме та підбору бажаних вакансій.

Корисно згадати (або вивчити) свої трудові права. А ще – перевірити не тільки роботодавця, а й переконатися, що потенційне робоче місце є безбар’єрним, а значить – буде зручним і комфортним. Як саме? На порталі «Дія. Безбарʼєрність» (https://bf.diia.gov.ua) зібрані ТОП-6 порад.

1.Яким має бути ваше робоче місце. Рівень освітлення, шуму та шкідливість умов.

2.Транспортна доступність. Як довго та чи зручно буде добиратися до роботи.

3. Навантаження протягом робочого дня. Фізичне, нервове, дихальне – та ймовірний рівень стресу.

4.Перерва та відпустка. Яку тривалість передбачає закон і який графік пропонують вам.

Відповіді на ці й не тільки питання детально розписані в окремій статті – ось тут https://bf.diia.gov.ua/…/poshuk-roboti-dlya-lyudej-z…

А коли омріяна робота наче знайдена, умови влаштовують і ви вже готові мчати на контрольну співбесіду… Зупиниться та зазирніть у ще один спеціальний розділ – «Шукачам роботи». У ньому багато корисного, але саме зараз згодяться поради з однієї конкретної статті. Вона допоможе відшукати підводні камені серед обіцянок майбутнього роботодавця та дозволить перевірити, чи не натрапили ви на шахраїв.

5. Де опублікована вакансія та хто її розмістив – які ознаки мають насторожити.

6. Послуги оформлення. Чому ви не повинні платити жодної гривні.

На що звернути увагу, коли ви вже у самому офісі, про що дізнатися у потенційного керівника (так-так, співбесіда – це питання не тільки до вас, але й навпаки) і що може свідчити про фіктивність вакансії – вичерпні відповіді на ці питання теж є у цій статті – https://bf.diia.gov.ua/…/yak-pereviriti-robotodavcya…

«Дія. Безбарʼєрність» створено у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів» спільно з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, а також Уряду Швеції. Аналітичну підтримку надавала громадська організація Безбар’єрність.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *