14.08.2023      100      0
 

«Черкащина – територія співпраці», – Ігор Табурець на зустрічі з підприємцями


Як збільшити колективну «економічну швидкість», де брати ресурс для розвитку і які нині є для цього інструменти. Про це йшлося на  бізнес-зустрічі представників малого та середнього підприємництва Черкащини, грантодавців, банкірів та обласної влади.

Основні напрями підтримки економіки регіону окреслив начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

– Бізнес продовжує адаптуватися до роботи в нових умовах, – зауважив він. – Хоч викликів вдосталь: морська та повітряна блокада, руйнування ворогом енергетичної та промислової інфраструктури, міграція мільйонів українців. Релокованим підприємствам узагалі доводиться вибудовувати все з нуля. Ми – як обласна влада – завжди поруч і підтримуємо їх на шляху перезапуску.

На Черкащину релокувалось 41 підприємство. Одне з таких – херсонська швейна компанія «ВІД». В області вона розпочинала діяльність фактично з «нуля» після початку великої війни.

– Наша компанія працювала на Херсонщині понад 10 років, і в один момент ми лишилися всіх своїх підприємств, – ділиться директор компанії Ярослав Скрипник. – Тож на Черкащині все налагоджували наново. За рік створили близько 320 робочих місць, запустили 4 підприємства, 3 з яких працюють саме на Черкащині. Для мене, як представника бізнесу, дуже важливо відчувати спокій та підтримку. І в цьому регіоні ми знайшли саме таку комфортну атмосферу для роботи. Дякую за сприяння керівництву області. 

Черкащина – перспективний регіон для інвестування. У цьому переконаний директор із розвитку ЕФІ-груп Сергій Пінькас.

– Черкаська область для нас пріоритетна у плані інвестицій на сьогодні, – зауважує він. – Адже має вигідне територіальне розташування, є цікавим логістичним напрямком. Надважливим є й безпекове питання. Крім того, регіон має вільні площі та енергетичні потужності. Трудовий потенціал теж високий.

В області є кілька інвестоб’єктів, які перебувають на завершальній стадії, зауважує очільник Черкащини Ігор Табурець. Це – сучасні технологічні виробництва.

– Як би це дивно не звучало, але під час війни є місце навіть інвестиціям, – ділиться посадовець. – Це доводять наші підприємці. Для нас пріоритетним є розвиток переробних потужностей. Це розуміємо ми, бізнес і наші партнери. Переробка, а особливо глибинна, технологічна – це не тільки вирішення логістичної проблеми, але й підвищення додаткової вартості продукту. Саме на це ми робимо велику ставку.

Гранти – це інвестиція у розвиток підприємців, що вимірюється ефективністю та зростанням їхніх показників. У цьому переконаний радник із розвитку сфер виробництва та сервісів Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Олексій Кушнір.

– Основна наша ціль – створення умов для спрощення бізнесу, підтримка малого та середнього підприємництва, – відзначив представник Програми. – Передовсім кошти грантів ітимуть на придбання обладнання, аби підприємці могли зробити певний ривок у своєму виробництві, а також на навчання, тренінги. Ви не повертаєте кошти, ви повертає нам їх своїми динамічно зростаючими показниками.

Актуальні гранти на сьогодні дивіться тут:

https://cutt.ly/qwfHZ5wq

Пресслужба ОДА 


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *