02.03.2020      343      0
 

Наповнення місцевих бюджетів та легалізацію зайнятості населення обговорили в РДА


“За даними Держстату, майже кожен 5 українець працює неофіційно. Найбільше в сільському господарстві, оптовій та роздрібній торгівлі, будівництві, транспорті та кур’єрській діяльності. Ці працівники не захищені. Уряд розпочав кампанію по виводу з тіні ринку праці. Адже це не тільки сплата податків, надходження до бюджету. Це, в першу чергу, створення цивілізованих умов праці, гарантування працівникам дотримання їх прав та соціальних гарантій”, – зазначив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

26 лютого, відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості населення та забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Засідання провів заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро Коренюк за участі директора Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Олександра Гриценка, начальника Черкаського управління Головного управління ДПС у Черкаській області Юрія Кучеренка, начальника Черкаського відділу обслуговування громадян № 4 (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного Фонду України в Черкаській області Валентини Велько, начальника Черкаського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Світлани Решетілової, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та представників Червонослобідської об’єднаної територіальної громади.

Участь у засіданні також взяла заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Черкаській області Любов Ткаченко, яка поінформувала, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України з 20 по 31 січня відбулася інформаційна кампанія, під час якої інспектори Держпраці відвідали понад 6 тисяч роботодавців у сферах торгівлі товарами та послугами, готельно-ресторанного бізнесу у Черкаській області. Ця кампанія стала першим етапом заходів з детінізації зайнятості. Візити інспекторів праці були спрямовані виключно на спілкування з роботодавцями та їх працівниками про переваги офіційного працевлаштування та ризики, пов’язані з використанням незадекларованої праці. Акти перевірок під час таких візитів не складалися. Протягом 2020 року подібні інформаційні та інспекційні кампанії відбудуться в галузі сільського господарства, будівництва, транспорту та кур’єрської діяльності.

Начальник агропромислового розвитку райдержадміністрації Петро Данилішин зазначив, що потрібно спільно з представниками Черкаського управління Головного управління ДПС у Черкаській
області, Черкаського відділу обслуговування громадян № 4 (сервісний
центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській
області здійснювати, безпосередньо, моніторинг підприємств та фізичних осіб-підприємців по кожному населеному пункту, окремо, разом із сільськими головами на предмет дотримання законодавства про працю та результатами проведеного моніторингу, керівників підприємств та фізичних осіб-підприємців, у яких виявлені порушення дотримання законодавства про працю, запрошувати на засідання міжвідомчої робочої групи.

За підсумками засідання підготовлено протокольні доручення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *