28.02.2020      860      0
 

Петро Коренюк відзвітувався про роботу Черкаської райдержадміністрації у 2019 році


27 лютого відбулася сорок друга сесія Черкаської районної ради сьомого скликання під головуванням голови районної ради Олексія Собка. У роботі сесії взяли участь заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро Коренюк, представники правоохоронних органів та військового комісаріату, ДСНС, депутати районної ради, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, сільські голови, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники комунальних підприємств районної ради та представники засобів масової інформації.

В цілому до порядку денного сесії було внесено 20 питань, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій районної ради.

На початку роботи пленарного засідання до присутніх звернувся головний лікар комунального некомерційного підприємства “Черкаська центральна районна лікарня»” Черкаської районної ради, депутат районної ради Микола Гуськов, який відмітив, що на сьогодні в активній фазі впроваджується реформа галузі охорони здоров’я вторинного рівня. Фінансування медичного закладу буде залежати виключно від кількості та різноманітності наданих медичних послуг. Тому проходить оптимізація подальшої роботи медичного закладу.

Для надання більш якісних послуг населенню Микола Володимирович звернувся з проханням до депутатів районної ради, сільських голів та голів ОТГ допомогти у придбанні мамографа, який коштує 3,3 мільйона гривень.

Першим питанням заслухали звіт заступника голови Черкаської районної державної адміністрації Петра Коренюка “Про підсумки діяльності Черкаської районної державної адміністрації за 2019 рік та виконання делегованих районною радою повноважень”.

Петро Володимирович наголосив, що зазначені здобутки та досягнення є спільним надбанням великої громади Черкаського району, результатом партнерської праці районної державної адміністрації з районною радою, об’єднаними територіальними громадами, сільськими радами, депутатами усіх рівнів, аграріями і промисловцями, медиками і освітянами, представниками культурної сфери та громадськості, за підтримки обласної державної адміністрації та обласної ради. Сьогодні кожен житель району має всі можливості долучитися до формування регіональної політики району (переглянути).

У ході розгляду питань порядку денного сесії районної ради одноголосно було затверджено Програму економічного і соціального розвитку Черкаського району на 2020 рік. Враховуючи актуальність питання, було підтримано зміни до «Програми фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаського району на 2020-2021 роки». Під час розгляду даного питання було анонсовано плани, а саме: ремонт дороги на в’їзді до села Хацьки, ремонт дороги Дубіївка – Ірдинь, ремонт дороги Байбузи – Закревки. В ході роботи депутати внесли зміни до районного бюджету на 2020 рік. Протягом роботи сесії затверджено нові програми: районна програма агітаційної роботи та призову на військову службу за контрактом до військової частини 3061 Національної гвардії України на 2020-2021 роки; районна програма агітаційної роботи та призову на військову службу за контрактом на 2020-2022 роки, програма вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення розвитку матеріально-технічної бази Головного управління ДПС у Черкаській області, збільшення надходжень до бюджету Черкаського району на 2020 рік.

До окремих районних програм було внесено зміни, а по інших заслухано хід виконання. Ряд районних програм було знято з контролю через закінчення терміну їх дії.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *