21.12.2022      167      0
 

Наша мета – стабільна посівна-2023, – Олександр Турченяк на зустрічі із сільгоспвиробниками області


Аграрії Черкащини починають підготовку до посівної 2023 року. Аби допомогти з вирішенням гострих питань, які постають перед сільгосппідприємцями регіону, в ОВА ініціювали низку зустрічей з агровиробниками та фермерами за участі заступника очільника області Олександра Турченяка.

Такі зустрічі відбудуться у всіх районах області. Це дасть змогу отримати вичерпний перелік тих проблем, з якими стикиються виробники Черкащини, відзначив заступник начальника ОВА.

– Черкащина надійно тримає продовольчий тил, а наш агропромисловий комплекс є основною складовою частиною економіки регіону, забезпечує продовольчу безпеку та вагомо впливає на наповнення продовольчого ринку держави, – наголосив посадовець. – Держава та Черкаська обласна адміністрація робить все для того, щоб нашим виробникам тут комфортно і ефективно працювалося. Однак повномасштабна війна внесла корективи у вже звичну роботу. Наша мета – напрацювати шляхи подолання наявних проблем, допомогти нашим аграріям використовувати на повну діючі державні програми, користуватися можливостями, які надають іноземні партнери.

З початком повномасштабного вторгнення участь в усіх програмах державної та міжнародної підтримки для аграріїв можлива виключно через Державний аграрний реєстр або Дію. Водночас підприємствам агропромислового комплексу області вдалося залучили у виробництво майже 3 млрд. гривень кредитних ресурсів, що більше в 1,5 рази від минулого року.

– Війна в країні вимагає від кожного з нас швидкої адаптації та  прийняття відповідних рішень задля збереження та розширення агропромислових потужностей, – відзначив Олександр Турченяк. – Тож закликаю наших виробників не нехтувати тими програмами, які нині доступні. З боку обласної влади робитимемо усе можливе, аби допомогти агросектору якісно підготуватися та пройти посівну-2023.

Учасникам зустрічей також презентували міжнародні програми, які діють в Україні та можливостями яких можуть скористатися аграрії області.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *