18.10.2021      280      0
 

У Чигирині відзначили День захисників та захисниць України


Обласні урочисті заходи з нагоди Дня захисників і захисниць України відбулися у Чигирині минулої суботи.

З привітаннями і побажаннями виступили та вручили нагороди голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко, генерал-лейтенант, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. Також з мудрими настановами звернувся до учасників заходу митрополит Черкаський і Чигиринський Православної церкви України Владика Іоан.

Загиблих захисників та захисниць України вшанували хвилиною мовчання, до пам‘ятника Богдану-Зиновію Хмельницькому поклали квіти.

Виставки-ярмарки майстрів народного мистецтва, столи-достатку, частування кулішем, виступи аматорських колективів чекали на гостей свята у рамках обласного фестивалю «Козацький куліш 2021».

В урочистих заходах та покладанні квітів взяла участь голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко, яка разом з Ларисою Кошовою, Романом Карманніком, Віктором Гусаком, Іриною Терновою, Ігорем Миклащуком, Юрієм Піковським та Віктором Харченком із спробувала страви, якими пригощали представники громад з усієї області.

«Дякую громадам Черкаського району, які взяли участь у фестивалі та підготували столи-достатку, а також народним майстрам та всім талановитим виконавцям.Вітаю військовослужбовців Збройних Сил України та всіх, хто отримав заслужені нагороди, з високою оцінкою їх діяльності. Бажаю захисникам та захисницям міцного здоров’я та покровительства Пресвятої Богородиці в усіх справах та починаннях», – зокрема зазначила голова РДА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *