14.03.2023      110      0
 

Ігор Клименко: Усі вжиті заходи направлені на те, щоб зупинити ворога й почати контрнаступ


Усі вжиті заходи направлені на те, щоб зупинити ворога й почати контрнаступ. На цьому сьогодні, 13 березня, наголосив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час робочої зустрічі з Міністром Ради міністрів Республіки Польща Міхалом Дворчиком.

У межах візиту польські колеги передали для підрозділів системи МВС індивідуальні аптечки, набори медичної допомоги та турнікети.

Насамперед Ігор Клименко подякував партнерам за надзвичайну підтримку та розвиток конструктивного співробітництва. Також очільник МВС відзначив вагомий внесок Уряду Польщі в протистоянні України збройній агресії рф: «Саме Польща надає нам ту моральну й матеріальну підтримку, яка дозволяє і дозволила нам у перші місяці війни вистояти. Через Польщу надходить 80 % гуманітарної та військової допомоги на територію нашої держави».

Основну увагу польських партнерів Міністр внутрішніх справ України зосередив на формуванні 8 спеціальних бригад «Гвардія наступу» для посилення оборони.

«Новосформовані підрозділи мають пройти відповідну підготовку, після чого братимуть участь у контрнаступі. Втім, виникає питання в забезпеченні бригад «Гвардії наступу» необхідним оснащенням та медичними потребами, що є найважливішим компонентом формування та вишколу наших захисників, оскільки врятовані життя наших бійців — найбільша цінність для нас», — підкреслив Ігор Клименко.

Він наголосив, що на сьогодні всі заходи, які вживає Міністерство, направлені на те, щоб зупинити ворога й почати контрнаступ.

Окремими темами обговорення стали робота на деокупованих територіях, гуманітарне розмінування, документування воєнних злочинів, скоєних армією рф на території України, та охорона державного кордону.

Зі свого боку Міністр Ради міністрів Республіки Польща Міхал Дворчик повідомив про готовність долучитися до забезпечення бригад «Гвардії наступу» медичними потребами.

«Польща підтримує Україну й буде продовжувати стільки, скільки на це буде потрібно часу та ресурсів», — запевнив Міхал Дворчик.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *