13.02.2023      260      0
 

«Сталевий кордон» тренуватимуть досвідчені бійці та бійчині


«Сталевий кордон» тренуватимуть досвідчені бійці та бійчині, які пройшли підготовку за стандартами НАТО, мають досвід підготовки підрозділів для відбиття повномасштабної агресії.

Управлінням бойової та спеціальної підготовки Адміністрації Держприкордонслужби України сформовані мобільні інструкторські групи з тактичної, тактико-спеціальної, вогневої, інженерної підготовки, також тактичної медицини та підготовки керівної ланки з процесу управління військами (TLP).

Ще з квітня 2022 року в прикордонній службі почали формувати інститут позаштатних інструкторів, в який добирали людей не за званням чи вислугою, а за отриманим бойовим досвідом та вмінням передавати необхідні знання побратимам. За допомогою цих позаштатних інструкторів у прикордонному відомстві уже підготовлено понад 4 тисячі військовослужбовців, які боронили та продовжують захищати Україну на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, Херсонщині, Одещині, Луганщині та Донеччині. Сьогодні найкращі з цих інструкторів завершили навчально-методичний збір і готові ділитися знаннями з бійцями, які увійдуть у склад штурмового загону Держприкордонслужби «Сталевий кордон».

За інформацією Державної прикордонної служби України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *