24.01.2022      394      0
 

24 січня – День зовнішньої розвідки України


В 1919 році в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки. Відтоді у складі Політичного департаменту Директорії УНР почав працювати відділ закордонної інформації з метою проведення розвідувальної роботи щодо активно діючих проти УНР ворогів, а також стосовно країн – потенційних супротивників.

П’ятим Президентом України 22 листопада 2018 року підписано відповідний указ за № 381/2018 про святкування Дня зовнішньої розвідки України 24 січня.

«Ураховуючи значний внесок співробітників розвідувальних органів України у справу забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, а також життя, здоров’я її громадян та об’єктів державної власності за межами України, зміцнення обороноздатності держави, з метою відродження національної розвідувальної ідентичності та започаткування сучасних традицій вшанування звитяг зовнішньої розвідки України».

Служба зовнішньої розвідки України − це служба мужніх, самовідданих людей, які виконують надзвичайно відповідальну місію – забезпечують національну безпеку і оборону держави, ефективно протидіють зовнішнім загрозам та демонструють високу професійну майстерність.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *