09.04.2024      40      0
 

На Черкащині адміністратори інтернет-спільнот, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації, отримали судові вироки


В області виявили 7 груп, які перешкоджали роботі територіальних центрів комплектування. Адміністратори спільнот уже отримали вироки суду за вчинені кримінальні правопорушення. Про це інформують в Управлінні Служби безпеки України в Черкаській області.

Інтернет-ресурси повідомляли про заходи, які проводять співробітники ТЦК та СП. Насамперед у спільнотах «зливали» актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Така протиправна діяльність негативно впливає на проведення мобілізаційних заходів та шкодить обороноздатності країни в цілому.

У ході розслідування провели 6 обшуків в адміністраторів цих інтернет-каналів. За результатами оголошено підозри 3 жителям області та винесено 2 обвинувальні вироки суду за вчинені кримінальні правопорушення. Ще стосовно двох осіб триває документування для оголошення підозр.

Також виявили громадянина Черкас, який адміністрував групу щодо повісток. Він сам ухилявся від проходження служби – не з’явився по «бойовій» повістці. За результатами дій працівників ТЦК та СП, його вже направлено до одного з навчальних центрів ЗСУ.

В Управлінні СБУ в Черкаській області наголошують, що за поширення інформації про діяльність територіальних центрів комплектування громадяни несуть кримінальну відповідальність.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *