26.03.2021      621      0
 

У Черкаській РДА провели засідання комісії ТЕБ та НС


26 березня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про ситуацію з поширенням захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19 та заходи з недопущення його поширення», яке провела голова комісії Валерія Бандурко.

Начальник відділу цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської районної державної адміністрації Юрій Бердник повідомив, що Державною установою „Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” станом на 25.03.2021 вірусологічною лабораторією протестовано методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) 243 261 особи та імуноферментним аналізом (ІФА) – 32 582 особи. Середня кількість тестувань становить 86,7 тестувань на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів. Діагноз коронавірусної інфекції COVID-19 лабораторно підтверджено у 54 842 особи. З початку поточного року протестовані методом ПЛР 52 938 жителів області, у 15 471 випадку виявлено РНК вірусу SARS-CoV-2. Найбільшу кількість випадків виявлено у м. Черкаси – 3 939, м. Умань – 1 702, м. Сміла – 1 326, м. Канів – 490, у Смілянському – 624, Звенигородському – 522, Черкаському – 529, Корсунь-Шевченківському – 459 осіб.За інформацією Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації готовність лікувальних закладів, зокрема наявність 3022 ліжкомісць для хворих на COVID-19. Управлінням розглянуто можливість додаткового розгортання ще 80 ліжкомісць.

Територіальними підрозділами Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області проведено заходи з контролю за дотриманням протиепідемічних заходів. З початку 2021 року фахівцями територіальних підрозділів Головного управління Держпроспоживслужби в Черкаській області проведено майже 5 тис. перевірок, порушення протиепідемічних заходів виявлено у 16,5 % випадків. За результатами перевірок на винних у порушенні санітарного законодавства складено 225 протоколів про адміністративні правопорушення, застосовано 1 фінансову санкцію до суб’єкта господарювання, керівникам закладів направлено 752 приписи щодо усунення виявлених недоліків. Зважаючи на ситуацію та різке зростання випадків захворювання, було наголошено на необхідності запровадження додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів з метою протидії її розповсюдженню.Працівниками поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Управління патрульної поліції в Черкаській області станом на 19.03.2021 складено 3 773 (2 930 та 843 відповідно) адміністративних матеріалів за вчинення правопорушень передбачених статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які скеровано до суду, для розгляду та прийняття рішення.Рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручено ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» збільшити кількість тестувань.

3 метою запобігання поширенню захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19 комісія вирішила:

1. Територіальним підрозділам ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України», органам місцевого самоврядування забезпечити постійний моніторинг кількості виявлених нових випадків COVID-19 та, з урахуванням критеріїв епідситуації, визначених пунктом 3² постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами від 22.03.2021 № 230) та ЗА НЕОБХІДНОСТІ ПОДАВАТИ ДО МІСЦЕВИХ КОМІСІЙ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ПРОПОЗИЦІЇ ПРО введення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на відповідних адміністративних територіях, зокрема щодо:

проведення масових (культурних, спортивних, розважальних та інших) з заходів, приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури, у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах;

діяльності розважальних закладів (ТРЦ, нічних клубів, дискотек, дитячих ігрових кімнат);

діяльності закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) після 23-00, окрім тих, які надають послуги із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

проведення релігійними організаціями богослужінь, якщо не забезпечено наявності в споруді, приміщенні не менше 10 м² на одну особу;

здійснення перевезень пасажирів автомобільним транспортом в кількості більшій ніж 50 % від кількості місць для сидіння;

переведення закладів освіти на дистанційну форму навчання, крім закладів дошкільної освіти.

2. Рекомендувати головам територіальних громад, керівникам установ, підприємств, організацій, суб’єктам господарювання, незалежно від форми власності:

максимально перевести роботу працівників у дистанційний режим;

посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання карантинних вимог та дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, а саме: використання дезінфікуючих засобів; обов’язкове носіння масок; дотримання дистанції під час перебування в закладах торгівлі, транспорті та інших громадських місцях.

3. Рекомендувати головам територіальних громад спільно з керівниками закладав торгівлі забезпечити дотримання відвідувачами дистанції відповідно до нанесених обмежувальних ліній та встановлення режиму одночасного перебування в приміщенні (на касах) не більше 5-ти осіб.

4. Рекомендувати забезпечити організацію та участь представників у спільних з територіальними підрозділами Черкаського районного управлінням поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області та територіальними підрозділами Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області перевірках дотримання карантинних вимог на відповідних адміністративних територіях.

5. Черкаському районному управлінню поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області та територіальним підрозділам Управління патрульної поліції в Черкаській області посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів громадським транспортом та дотриманням заходів визначених пунктом 4 даного протоколу.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на територіальні підрозділи Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та відділ цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *