25.02.2021      1192      0
 

Обережно: бурульки!


Теперішні зими надто непередбачувані: то тиждень на вулиці плюсова температура, то люті морози та заметілі. У період відлиги, сніг робиться дуже важким, з’являються бурульки та глиби снігу. У нічний час бурульки замерзають, а вдень вони знову тануть та падають вниз, та при падінні можуть, у кращому разі, пошкодити фасад, машини, які припарковано біля будівель, а в гіршому – вбити або травмувати людину. Такі випадки в зимовий час не рідкість. Кожен з нас ходить під бурульками та сповзаючими глибами снігу, розвішеними на дахах будівель. У період танення бурульки можуть ламатися та падати, це небезпечно для пішоходів.

Будьте обережними при вході в приміщення і виході з нього. Зверніть увагу на дах будинку. У зимовий час на дахах будівель накопичується велика кількість снігу і криги, а також утворюються бурульки, які досягають значних розмірів. Під час відлиги відбувається схід снігу з дахів будинків і падіння бурульок. Перебуваючи в небезпечній зоні можна отримати від падаючого снігу і бурульок важкі і небезпечні травми і навіть загинути. Щоб не опинитися в подібній ситуації слід:

1. Не наближатися до дахів будинків, з яких можливе сходження снігу і не дозволяти перебувати в таких місцях дітям.

2. При наявності огорожі небезпечного місця не намагатися проходити за огорожу, а обійти небезпечні місця іншим шляхом.

3. Якщо під час руху по тротуару ви почули нагорі підозрілий шум – не можна зупинятися, піднімати голову і розглядати, що там сталося. Можливо, це схід снігу або крижаної брили. Бігти від будівлі теж не можна. Треба якомога швидше притиснутися до стіни, козирок даху послужить укриттям.

4. Після падіння снігу та льоду з краю даху сніг і лід можуть сходити і з середини даху. Тому якщо на тротуарі видно сліди раніше впавшого снігу або крижані горбки від води, яка капала з бурульок, то це вказує на небезпеку даного місця.

5. Якщо через падіння з даху бурульки або снігу постраждала людина, треба викликати швидку допомогу.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *