06.09.2023      149      0
 

Пріоритетом держбюджету на 2024 рік залишиться сектор безпеки й оборони


До 15 вересня Уряд ухвалить проект Державного бюджету на 2024 рік. Його розробка вже на фінальній стадії. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Пріоритетом номер один — як і цьогоріч — буде сектор безпеки й оборони. Техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди, — усе це максимально для нас важливо», — наголосив очільник Уряду.

Другий акцент бюджету, за його словами, — зарплати лікарів, вчителів та соціальні виплати.

«Плануємо наступного року двоетапне збільшення мінімальної заробітної плати. Закладаємо індексацію пенсій, будуть фінансуватися субсидії, допомоги ВПО й інші виплати», — відзначив Денис Шмигаль.

Третій пріоритет держбюджету — відновлення. Як підкреслив Прем’єр-міністр, для Уряду важливо продовжити та завершити проекти відбудови, які вже стартували, а також започаткувати нові.

Також Денис Шмигаль додав, що в січні-серпні цього року до загального і спеціального фондів держбюджету зібрано 1,6 трлн грн. Це податки, акцизи, мита, гранти від міжнародних партнерів: «Дякую всім українським підприємцям та компаніям, на яких тримається наша економіка. Кожна сплачена вами гривня — це наш оборонний ресурс. Це внесок в нашу майбутню перемогу».

За інформацією Урядового порталу


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *