02.05.2023      144      0
 

Ігор Клименко про підготовку бійців штурмових бригад «Гвардії наступу»


Від кожного військового залежить успішність операції на тому чи іншому напрямку. Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив під час інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна», відповідаючи на питання щодо підготовки бійців штурмових бригад «Гвардії наступу».

Глава відомства Ігор Клименко розповів, що вісім бригад вже повністю сформовані. Нещодавно «Гвардія наступу» поповнилася ще однією бригадою – «Хартією»:

«Ми доозброюємо бригади, які вже сформовані, вони пройдуть відповідне навчання – це 2-3 тижні, і паралельно приступаємо до формування додаткових підрозділів. Завдання кожної з цих бригад – проведення відповідних наступальних штурмових дій разом з Силами оборони під час військових операцій».

Міністр внутрішніх справ наголосив, що роль людей, які пішли добровольцями у штурмові бригади, буде значущою у майбутньому контрнаступі.

«Ми так і вчимо. Бо від кожної бригади, від кожного підрозділу, від кожного військовослужбовця і поліцейського буде залежати успішність операції на тому чи іншому напрямку», – заявив Ігор Клименко.

Глава МВС розповів, що деякі підрозділи «Гвардії наступу» формувалися з нуля, а деякі – вже на базі чинних, зі сформованою структурою, в першу чергу, логістичною:

«В таких випадках «кістяк» бригад для успішності був сформований саме із військовослужбовців та поліцейських, які мають досвід бойових дій. Ці люди як раз і вчать добровольців – молодих людей, які перший раз прийшли до лав бригад. Також досвідчені бійці виступають командирами на ланках діяльності та в майбутньому веденні бойових дій».

Ігор Клименко наголошує, що навчити командира важко – це завжди тривалий час, а він у нас обмежений, тому у відомстві робили ставку саме на працівників з досвідом бойових дій і досвідом керування підрозділами.

Повне інтерв’ю Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна» читайте тут.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *