16.01.2023      129      0
 

Розраховуємо пройти шлях переговорів про вступ у ЄС менше ніж за 2 роки, — Денис Шмигаль


Україна завершує виконання семи рекомендацій Європейської комісії, які дозволять запустити наступні кроки для інтеграції. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 13 січня.

«Маємо проаналізувати відповідність нашого законодавства законодавству Євросоюзу, щоб чітко розуміти обсяг робіт, які потрібно виконати. Паралельно з оцінкою відповідності, прийняттям та впровадженням європейського законодавства, ми будемо готуватися до безпосередніх переговорів щодо самого вступу», — сказав Денис Шмигаль.

Як пояснив Глава Уряду, буде сформована переговорна позиція України, яка визначить сильні сторони, межі компромісів, як вступ до ЄС вплине на окремі сектори економіки та держави загалом. Будуть сформовані команди переговорників з української сторони, які фахово зможуть обговорити деталі в різних сферах. За словами Прем’єр-міністра, це стане підставою для відкриття офіційних перемовин про вступ.

«Далі нас очікує шлях переговорів, який має увінчатися підписанням Угоди про вступ України до ЄС. Ми розраховуємо пройти цей шлях менше ніж за 2 роки. І тоді Україна стане повноправним членом ЄС. Будуть остаточно скасовані всі бар’єри на торгівлю, обмеження щодо руху робочої сили, Україна отримає доступ до структурних та інвестиційних фондів ЄС», — відзначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль зауважив, що об’єм роботи колосальний, але водночас європейські партнери також налаштовані на продуктивну співпрацю в питанні інтеграції.

«Яскравим свідченням цього стане візит у найближчі тижні голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн. Ми очікуємо, що разом із пані фон дер Ляєн в Україну прибудуть більше 10 єврокомісарів для проведення міжурядових консультацій. Це стане не лише важливим сигналом подальшої підтримки України у війні, але і продемонструє, що ЄС відкритий до переговорного процесу про вступ України», — резюмував Прем’єр-міністр.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *